Lucka 9 M/S Fantaasia


År 1997 var ett händelserikt år för Tallink. Jag har redan berättat om 3 nya fartyg som kom detta år. Eftersom Normandy endast var en tillfällig lösning letade Tallink efter en färja som även kunde klara av vintern i Östersjön. Tallink valde att köpa Lion King (ex. Turella, Stena Nordica) från Stena Line

Med Fantaasia hade Tallink 3 fartyg som gick på dygnskryssningar från Helsingfors. Meloodia och Fantassia avgick på eftermiddagen/kvällen från Helsingfors, medan Vana Tallinn avgick på morgonen. Vana Tallinns nya program blev dock ingen succé och under hösten 1998 fick hon åter en kvällsavgång från Helsingfors. I och med introduktionen av Fantaasia fick Tallinks flotta en ny logga och skrovmålning.

Detta år fick även Tallink större konkurrens på rutten Helsingfors-Tallinn när Eckerö introducerade Nordlandia. Samtidigt som Silja Line satte in Finnjet på dygnskryssningar i lågsäsong.

År 2002 sattes hon in mellan Stockholm och Tallinn tills Victoria I leverades i mars 2004. Efter det fick Fantaasia prova på Tallinks nya linje mellan Helsingfors-Tallinn-St. Petersburg, men som vanligt när utländska rederier försöker etablera sig i St. Petersburg blev det ett kort försök på drygt ett år. Efter att ha varit på charter till Algeriet, kom hon tillbaka till Östersjön 2005. I april 2006 sattes hon in som första fartyg på Tallinks nya linje mellan Stockholm-Riga. Hennes tid här blev dock kort och en månad senare ersattes hon av Regina Baltica.

Idag heter hon Rigel III och trafikerar mellan Albanien och Italien.

Fantaasia01
Copyright Tallink.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: