Lucka 10 Tallink AutoExpress


Tallinks första snabbfärja med bildäck blev Tallink AutoExpress. Hon byggdes som HSC Super Seacat France, men fartyget kom inte upp i den önskade farten och avbeställdes av Seacontainers. Hon såldes istället till DSB och gick i danska farvatten, tills Tallink köpte henne i slutet av 1998. Med en fart på över 30 knop, kunde hon köra mellan Helsingfors och Tallinn på 100 minuter. Samtidigt fick Tallink allt svårare konkurrens när Nordic Jet Line etablerade sina katamaraner på samma linje och seanre även Silja Line med Superseacat. Tallink AutoExpress stannade kvar hos Tallink fram till 2006. Idag är hon i trafik ifrån Spanien till Afrika för Trasmediterranea.

Auto_Express_II-01
Copyright Tallink.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: