Lucka 11 M/S Regina Baltica


Tallink och Estonian shipping company träffade en överenskommelse om att Tallink skulle ta över trafiken mellan Stockholm och Tallinn i december 2000. Linjen trafikerades under denna tid av fartygen Regina Baltica och Baltic Kristina (mer om henne imorgon).

Regina Baltica har en rätt så händelserik historia med många ägare. 1980 tog Rederi Sally leverans av Viking Song och satte in henne i Viking Lines trafik mellan Stockholm-Helsingfors. På denna tid bytte Viking Line ut fartygen kontinuerligt och redan 1985 såldes hon vidare till Fred Olsen. Med namnet Braemar gick hon på linjer mellan Norge, Danmark och Storbritannien. 1991 chartrades hon till Baltic Line och sattes in mellan St. Petersburg-Nynäshamn-Kiel under namnet Anna Karenina. 1996 tog Estline över fartyget och döpte om henne till Regina Baltica. Fram till 2006 gick hon huvudsakligen mellan Stockholm och Tallinn (plus Mariehamn när Estland gick med i EU 2004). När hon ersattes av Romantika 2006 flyttades hon till Stockholm-Riga, där hon ersatte Fantaasia. 2009 blev hon åter ersatt av Romantika, men denna gång på Riga-linjen. Därefter chartrade Tallink ut henne på kortare uppdrag. Mellan 2013-2017 var hon hotellfartyg för Sweoffshore. Idag ägs hon av Balearia och är i trafik mellan Spanien och Algeriet.

frihamnen-2009-05-07-068


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: