Lucka 14 Regal Star


Inför Estlands inträde i EU ökade efterfrågan främst på godstransporter på Tallinks rutter. Därför valde Tallink att köpa lastfärjan Regal Star. Fartyget började byggas i Ryssland 1993, men byggandet drog ut på tiden och hon såldes halvfärdig till ett varv i Neapel 1999 som färdigställde henne. Tallink valde att behålla hennes orginalnamn och satte in henne på Kapellskär-Paldiski och ersatte Kapella som gick över till Helsingfors-Tallinn. Regal Star har förutom under kortare perioder stannat på Kapellskär-Paldiski. Trots att konkurrenten DFDS har ökat trafiken betydligt på samma rutt, har man lyckats behålla samma mängd transporterade enheter, vilket visar på vilken tillväxt trafiken mellan Sverige och Estland har haft de senaste 15 åren.

Idö 657 - Kopia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: