Lucka 15 Autoexpress 3 & 4


Utöver Regal Star köpte Tallink även två snabbfärjor år 2004. St Matthew och Shannon Alexis var byggda hos Finacantieri 1996 respektive 1997. De var av samma design som Silja Lines Superseacat. Bda byggdes för Ocean Bridge Investments som Pegasus one och Pegasus two. Tvåan chartrades ut under två år till Color Line, innan hon gick i Medelhavet och slutligen hamnade efter några år uppläggning hos Tallink. Ettan var först chartrade till Stena Line, innan hon gick till Venezuela. När hon kom tillbaka till Europa lades hon upp i Grekland innan Tallink köpte henne 2004. Vid denna tid hade Tallink alltså 4 st snabbfärjor med liknande kapacitet på 600-700 passagerare och cirka 170 bilar.

Tallink Autoexpress 3 och 4 stannade i flottan tills 2007 då de blev ersatta av Star. De såldes vidare till Grekland respektive Jordanien.

autoexpress3
Copyright Tallink.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: