Lucka 18 Silja Festival


Med Tallinks övertagande av Silja Line i juli 2006, tog Tallink över fyra Siljafartyg. Några år tidigare hade Silja Lines flotta bestått av 13 fartyg, men Seacontainers valde att sälja de mest vinstdrivande linjerna Stockholm-Åbo och Stockholm-Helsingfors för att locka till sig fler köpare. Det fanns runt 20 intressenter att köpa Silja Line med Color Line och Tallink som de mest seriösa. Tallink lade bud på Silja Line minus trafiken mellan Helsingfors-Tallinn, eftersom Tallink hade blivit alldeles för dominant och troligtvis inte godkänts av konkurrensmyndigheter. När Tallink hade tagit över Silja Line blev rederiet norra Östersjöns största med 21 färjor i trafik.

Ett av de fartygen som följde med vid övertagningen av Silja Line var Silja Festival. Silja Festival (ex. Wellamo) hade under sina 20 år mest trafikerat Stockholm-Åbo, men även Malmö-Travemünde, Sundsvall-Vasa och Helsingfors-Tallinn. Hon fortsatte på Åbo-linjen i två år under Tallinks regi innan hon ersattes av Galaxy. Hon flyttades vidare till Stockholm-Riga, där hon stannade fram tills hon blev ersatt av Isabelle. Därefter blev hon logmentsfartyg innan hon slutligen hamnade i Medelhavet hos Corsica Ferries.


4 svar till “Lucka 18 Silja Festival”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: