Lucka 19 Silja Europa


Med i köpet av Silja Line ingick också Östersjön största färja, Silja Europa. Silja Europa hade ofta maskinproblem i trafiken mellan Stockholm och Åbo. När Viking Line skulle sätta in Viking Grace på Åbo-linjen tog därför Tallink beslutet att ersätta Silja Europa med den modernare Baltic Princess. Efter många hektiska år mellan Stockholm och Åbo, fick hon ta det betydligt lugnare mellan Helsingfors och Tallinn.

När Tallink blev erbjudna ett charterkontrakt på 14 månader för Silja Europa, slog de till. Silja Europa blev logmentsfartyg i Australien under konstruktionen av ett nytt gasfält. Detta ledde till att Baltic Queen fick ta Silja Europas plats på Helsingfors-Tallinn. Efter 1,5 år kom Silja Europa tillbaka till Östersjön. Under sommaren 2016 erbjöd hon dagskryssningar från Helsingfors. Det var förstås svårt att fylla ett så stort fartyg på dagskryssningar och efter en omfattande ombyggnad under hösten, blev ordningen återställd i december 2016 när hon åter sattes in som dygnskryssare ifrån Helsingfors istället för Baltic Queen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: