Lucka 23 Isabelle


Tallinks mest oväntade köp var Isabelle från Viking Line 2013. Isabella hade ersatts av Viking Grace under vinter på Åbo-linjen och låg upplagd. Viking hade planerat att sätta in henne på Helsingfors-Tallinn, vilket fick Tallink att se rött. De förstod att detta kunde bli en farlig konkurrent. Därför valde de att köpa henne för 30 miljoner euro och kunde ”förstöra” Vikings planer. Tallink själva hävdade att de köpte henne p.g.a. att de behövde en kapacitetsökning på Riga-linjen, vilket förvisso var sant.

Isabelle kändes som ett Vikingfartyg fram tills dess att hennes röda skrov byttes ut mot det vita för några år sedan. Interiört är det dock fortfarande många ställen ombord som doftar Viking Line. Med tanke på uppfräschningen hon fick i samband med det senaste varvsbesöket, verkar det som Tallink har tänkt behålla henne ett tag. Tidigare fartyg på Riga-linjen som Regina Baltica, Vana Tallinn och Silja Festival fick inte mer än nödvändigt underhåll när de gick på samma linje, vilket ledde till att de blev rätt så sunkiga på slutet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: