Lucka 24 Megastar


Nu är dagen vi alla väntat på här. Julkalendern avslutas såklart med Tallinks senaste nybygge Megastar. Eftersom Helsingfors-Tallinn fortfarande visade tillväxt och är Tallinks stora kassako, var det inte helt oväntat att de vill utöka kapaciteten. I slutet av 2014 beställde de ett nytt fartyg, Megastar från Meyer Turku. Fartyget ersatte Superstar, vilket ledde till en kapacitetsökning. Megastar blev också Tallinks första fartyg som drivs av LNG (naturgas). Megastars inredning skiljer sig rätt så mycket från tidigare Tallinkfärjor, istället har den fler likheter med Viking Grace.

Det tog dock inte stopp med Megastar, utan Tallink ser fortfarande stora möjligheter mellan Helsingfors-Tallinn, även då de redan nu är det dominerade rederiet. Därför påbörjas bygget av Megastars syster MyStar i början av nästa år. MyStar byggs i Raumo och kommer att levereras i slutet av 2021.

Tack för att ni har följt med i årets julkalender, vi ses nästa år!


Ett svar till “Lucka 24 Megastar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: