Sandhamn


God kväll!
Idag var jag ute på en dagsutflykt till Sandhamn. Turen avgick från Stavsnäs.

Fartyget vi åkte med denna gång var Dalarö.


I Stavsnäs låg ett flertal båtar inne, bl.a. Vindöga (som senare under dagen fortsatte ner mot Dalarö), Sjösaga, Madam, Minerva, den nymålade Lote m.fl.


Ombord på Sandhamn var det en del människor. På soldäcket var det däremot inte direkt trångt. Men det behövs helt klart en liten större skärgårdsbåt på denna linje.


Ombord på Dalarö hittar man denna modell. Om man tittar noggrant så kan man se att från början stod namnet Sandhamn på modellen, men man har senare klistrat över en lapp med namnet Dalarö.


Dalarö ankom Sandhamns brygga några minuter försenade. Vi bestämde oss för att gå upp på en klippa och beskåda Dalarö när hon gled ut mot Harö och Hagede. Vi stannade bara en kvart sen orkade vi inte vänta längre. Nu på ais:en såg jag däremot att hon avgick från Sandhamn endast 5 minyter efter att vi hade lämnat klippan!


Olliver som bogserade en flotte, kom in till Sandhamn strax efter oss.


På Sandön (som själva ön heter) finns det mycket tallskog och sanddynor. På bilden ser viden långa stranden som går längs södra sidan av ön.

</a
Lotsbåtarna 755 och 116 är de som kör lotsarna ut till Revengegrundet, när de stora fartygen kommer.


Jag tog inte så många bilder på hemresan eftersom det började skymma och det var allmänt disigt. Så jag avslutar med denna bilder som visar Dalarö vid Sandhamns brygga strax innan vi gick ombord.

Tack för att ni har läst!
Vi syns imorgon då jag ska posta veckans fartyg!
/Kim Viktor

, ,

2 svar till “Sandhamn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: