Ett gott vårtecken!


Hej!
Som ni kanske har märkt så är våren på god ingång i större delar av vårt vackra land. Snart kommer grönskan igång på riktigt och man får den där härliga vårkänslan.

Men idag kom ett gott vårtecken för sjöfarten i Stockholm. De tre av Waxholmsbolagets snabbbåtar som i år har varit nere i Oskarshamn kom tillbaka till Stockholm. I Oskarshamn har Vaxö, Viberö och Väddö (även Vånö, men hon kom tillbaka tidigare) blivit renoverade.
Jag hade förväntat mig att V-båtarna skulle gå in via Mälaren till Stockholm, men de gick istället igenom skärgården. Väddö och Vaxö gick till Nybroviken, medans Viberö gick till Strömkajen. De får nu vila ett tag innan vårtildtabellen drar igång om några veckor.
Även Helsingforsbåten Mariella och Sjövägens Ballerina kom med på bilderna, som är tagna från Kastellholmen.

M.v.h.
/Kim Viktor

,

5 svar till “Ett gott vårtecken!”

 1. Tur att det finns de som är så påpassliga och fotar allt viktigt som händer!
  Jag hade faktiskt tänkt att bege mig ut mot Nyckelviken eller mot Baggenstäket för att fota dem men det blev som sagt om intet av någon anledning…Och jag kan ju inte skylla på sommartiden. 😉 Fina bilder som alltid!
  /Mats Ö.

  Gilla

  • Tack!
   Tyvärr har ju inte vårtidtabellen börjat gälla på skärgårdsbåtarna. Så det är svårt att ta sig ut i skärgården från stan. Strömmas båt Prins Carl Philip börjar gå till Drottningholm i helgen. Så mycket mer kan jag inte komma på… Jag får återkomma om jag kommer på något mer.

   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: