Veckans fartyg Delfin XI


Hej!
Veckans fartyg är Sightseeingbåten Delfin XI. Fartyget är byggt 1971 på Lidingö. Hon startade sin trafik för Tourist sightseeing, för just sightseeingtrafik i Stockholm. 1978 såldes hon till August Lindholm eftr, men fortsatte sin sightseeingtrafik i Stockholm. 1992 övertog Strömma Kanalbolaget rederiet och samtliga fartyg följde med till den nya ägaren. Delfin XI överfördes 1991 till Strömmas dotterbolag Börjessons Utflyktsbåtar och gick på sightseeing i Göteborg. 1996 kom hon tillbaka till Stockholm och har sedan dess mest gått i Sightseeingtrafik och tursittrafik till Fjäderholmarna.

Fakta
Längd: 27,9 meter
Bredd: 5,7 meter
Djupg: 1,4 meter
Maskineri: 2 x Volvo Penta TMD 102A, 330 kW
Fart: 18 knop
Passagerare: 180


Ett svar till “Veckans fartyg Delfin XI”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: