Många flytetyg i Stockholm


God kväll!
Jag har idag varit ute på en lite fotorunda i stan. Jag började med att gå längs Skeppsbron där jag till min stora förvåning både fick se att Gustaf III och Bildösundsbolagets Riddarholmen och Riddarfjärden var ute på charter. Samtdigt förhalde Väddö från Nybrokajen till Strömkajen, för att förbereda sig inför vårtidtabellen som börjar på fredag!
Efter det blev det en tur med Sjövägens Mysing. Vid Beckholmen låg det Åländska rederiet Godby shippings Roro-fartyg Mimer (i dockan) och Midas (vid piren bredvid dockan). Dessa fartyg har legat upplagda ett tag i Mariehamn. Den danska tankern Ternvåg låg vid Bergs Oljehamn i Nacka. Jag klev av Mysing vid Larsberg på Lidingö. Därifrån begav jag mig till Boghammar Marina där bl.a. Eskil och Sjösaga låg. Eskil förbereds för sin trafik i Luleås skärgård i sommar. Hon förväntas komma till Luleå i maj, jag hoppas att Jesper och alla andra Luleåbor tar väl hand om henne! Silverpilen fick jag se på hennes tur från Kummelnäs varv runt Fjärderholmarna och in i Skurusundet mot Årsta havsbad. Även taxibåten Athena passerade utanför Lindingö. Efter att ha gått en liten promenad tog jag Lidingöbanan igen från Skärsätra. Jag kan även tillägga att under min promenad hittade jag några ställen, som jag tror att man kan få bra bilder på kryssningsfartyg ifrån. Jag får testa i sommar.

Tack för att ni har läst!
M.v.h.
/Kim Viktor

,

2 svar till “Många flytetyg i Stockholm”

  1. Fina bilder, en givande och härlig fotorunda såg det ut som. 🙂
    Så du gick söderut från Larsberg denna gång alltså. Huvudskärsbåten Jungfrun verkar ha flyttat från Boghammar eller är hon inne på slipen kanske …Det vore ju trevligt om hon kom i trafik någongång i alla fall.
    /Mats Ö.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: