Tre Strömmare i Mälaren


Idag (första dagen på sommarlovet!) när jag tog en promenad längs Mälaren så stötte jag på tre olika båtar från Strömma Kanalbolaget. Först ut Mälar Victoria som enligt Strömmas tidtabell inte ska gå på sina turer ut till Birka. Men jag har sett henne fler måndagar och då har hon varit full med skolbarn. Så det kanske är några specialturer för skolor just på måndagar? Efter henne kom Askungen den minsta av Cinderellabåtarna som också ägs av Strömma. Hon hade varit på en chartertur till Birka och var på väg tillbaka mot stan när jag fick med henne på bild. Sist ut kom Delfin IV och hämtade upp en grupp vid Skärholmens brygga. Jag tror aldrig att jag har sett en Delfinbåt där tidigare.

M.v.h.
/Kim Viktor

P.s. imorgon kan jag lova att jag kommer att fota kryssningsfartyg!


8 svar till “Tre Strömmare i Mälaren”

 1. Mälar Victoria kör alltid skolturer på måndagar så här i början av säsongen, därav anledningen till att du sett henne.

  Gilla

  • Tack Mats!
   Ja bättre utdelning än vad jag trodde. Tyvärr så körde Mälar Victoria lite mer än 5 knop förbi Sätra fyr. Så jag blev våt! Och det blev även kameran. Somdu ser på bilden på Askungen så har jag fått imma på insidan av objektivet inte så roligt! Så sänk gärna hastigheten!

   /Kim Viktor

   Gilla

  • Tack! Jo det var det som var tänkt, Askungen såg jag på AIS:en. Men Delfin IV hade jag ingen aning om, så det blev en trevlig överraskining.

   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: