Grinda + Västan


I fredags var det dags för en tur till Grinda med Mats. Vi åkte från Strömkajen 09.30 med Ramsö. På kajen höll tv4 på att spela in Nyhetsmorgon. Jag har i efterhand tittat på programmet, men inte kunnat se mig själv. M/S Ramsö gick istället för M/S Waxholm I som skulle ha gått istället för M/S Västan. Men i torsdags så gick M/S Sandhamn sönder och fick åka till Tenö varv, vi mötte henne i Tenösundet. Så då fick M/S Waxholm I ersätta M/S Sandhamn och M/S Ramsö fick ersätta M/S Waxholm I. Hoppas att ni hängde med där? 😉
I Lindalssundet började destinationsskylten leva sitt egna liv och helt plötsligt hade vi detsinationen Linannäs (Ljusterö och Stockholm iställer för Södra Grinda. Allt ordnade sig som tur var och vi kom till Södra Grinda i tid. Vi tillbringade några timmar på ön innan det var dags att åka hem med Norrskär. Det var inte så mycket folk ombord mellan Grinda och Vaxholm, men efter Vaxholm blev det trångt. Som tur är kan man stå ute på fördäcket på Norrskär även om det blåser och skvätter lite vatten på en, så är det en utmärkt fotoplats! Norrskär hade problem att lägga till vid Gåshaga p.g.a. vindarna, så Södertörn fick ligga utanför och vänta på att kunna gå in. Till sist blev det ett möte med ångbåtarna Blidösund och Storskär och passagerarbåten Visingsö som tidigare har gått i Vättern. Norrskär ankom något försenad till Nybrokajen, båtarna la till här p.g.a. segeltävlingen Åf offshore race.

De tre sista bilderna i galleriet visar Västan som kom hem till Stockholm i söndags kväll. Hon har tillbringat över 10 månader på varvet i Simrishamn. Ombyggnade ser ut att ha blivitlyckad extriört nu väntar man bara på att få åka och se hennes nya inredning också. Hon beräknas komma i trafik den 16 juli.

P.s. Egentligen skulle jag ha varit i Norge vid denna tidpunkt, men nu har vår bil gått sönder och resan är sernarelagd på obestämd tid. Minst ett till reportage kommer att komma inann jag åker (från Ålandskryssningen).

M.v.h.
/Kim Viktor

,

2 svar till “Grinda + Västan”

  1. Hej!
    Blandad kompott,trevligt.Såg att Södra Grinda har fått en liten lägre brygga,bra då slipper jag åka dit och kolla.Lycka till med bilen!
    Trevlig sommar,när den nu kommer.
    Monne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: