Premiär för ny färjelinje i Stockholm


Idag var det premiär för Waxholmsbolagets nya färjelinje som går mellan Slussen-Fotografiska (Stadsgården)- Skeppsholmen (Västra bryggan) med färjan Djurgården 9. Jag följde premiärturen ifrån land. Vid Fotografiska delades det ut blommor till Waxholmsbolaget från muséet. På färjan gäller SLs periodkort, annars är det samma taxa som på Djurgårdsfärjan.
Jag önskar Waxholmsbolaget lycka till med den nya linjen!

Som bouns har jag även lagt in några bilder från igår då bl.a. fartygen Hamburg (f.d. C Columbus), Norwegian Sun och Aurora besökte Stockholm.

/Kim Viktor

, ,

6 svar till “Premiär för ny färjelinje i Stockholm”

  • Oj svår fråga. Det skulle bli en liten omväg om man valde att gå till Djurgården också, eftersom båten lägger till på västra sidan av Skeppsholmen. Syftet med linjen är att muséet Fotografiska tidigare inte har haft någon kollektivtrafik i närheten. Närmast har varit tunnelbanan i Slussen och eftersom de är lite svårt att bygga en busshållplats på Stadsgårdsleden, så föreslog landstinget istället en båtlinje.
   M.v.h.
   /Kim Viktor

   Gilla

 1. Ja men vad ska de till skeppsholmen att göra? Är det verkligen så många
  som har behov av att åka från Slussen till Skeppsholmen?

  Verkar ju även finnas en kaj på Skeppsholmens östra sida?
  Hade de inte kunnat använda den istället och sedan fortsätta till
  Djurgården?

  Gilla

  • Nuvarande Djurgårdslinje går ju Slussen-Skeppsholmen Östra-Djurgården. Men jag håller med dig Djurgården vore smartare att gå till än Skeppsholmen. Linjen är ett test på 6 månader, sen ska Waxholmsbolaget utvärdera linjen, vi får se vad de kommer fram till.

   Gilla

 2. Tack för tipset om färjan till Fotografiska. Ska besöka Christer Strömholms utställning och något tristare än att promenera på Stadsgårdskajen kan man svårligen tänka sig. Jag kan förstå tanken med att Skeppsholmen ingår i linjen – det blir en anknytning till Moderna Muséet där ju Fotografiska tidigare ingick.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: