Norsk atlantkryssare i Stockholm


Igår kom Saga Ruby till Stockholm, hon låg inne hela natten för att avgå 16.00 idag. Saga Ruby byggdes 1973 för Norska Amerikalinjen med namnet Vistafjord. 1983 såldes hon till Cunard och döptes 1999 om till Caronia. Saga Cruises tog över fartyget 2004. Rederiet har planerat att Saga Ruby ska lämna flottan i december 2013, så man får njuta av de sista åren man får se detta vackra fartyg.

Fartyget skulle egentligen bara ha varit i Stockholm den 23/8, men p.g.a. försenad avgång från Kiel, så kom fartyget sent på kvällen den 23 och avgick idag den 24 mot Helsingfors. Man kommer troligtvis att bara vara en dag i S.t Petersburg istället för 2.

Även Ålandskryssarna Viking Cinderella, Brika Paradise och några skärgårdsbåtar kom med på bild med vackra pelargoner.

Trevlig helg!
/Kim Viktor

, ,

4 svar till “Norsk atlantkryssare i Stockholm”

 1. Du som kan allt om sjöfart i Sthlm.
  Det här hamnens dag. I September ungefär vad kan man förvänta
  sig? En av vikings Bellor skulle väl ha ”öppet hus”.
  Sen då utöver det vad finns att se?

  Funderar på att åka upp (beror på vädret så klart) men om
  det inte är så mycket att se så hoppar jag över det.

  kollade på länken nedan men där fanns inte så mycket info.

  http://www.stockholmshamnar.se/sv/Om-oss/Hamnens-dag/

  Gilla

  • Jag vet inte heller riktigt vad som kommer ske. Men jag har några gissningar, Gabriella, Silja Serenade, Baltic Queen och eventuellt Romantika kommer säkert ha öppet hus. Vidare så kommer man nog kunna besöka sjömansskolans Polfors, några kustbevakare eller polisbåtar. Förhoppningsvis så kommer en färja och en skärgådsbåt att köra passagerare mellan Slussen och Masthamnen. Det är vad jag tror. Men hela programmet kommer nog ut om någon vecka, så jag kan komma med mer info då.

   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: