Veckans fartyg Black Prince


Hej svejs! Nu är vi tillbaka igen, efter några hektiska veckor.

Denna vecka handlar veckans fartyg om Black Prince. Fartyget är byggt i Tyskland 1966. Hon levererades till Fred Olsen för färjetrafik/kryssningstrafik, redan då under namnet Black Prince. Under de första åren gick hon i färjetrafik mellan Kristiansand och Amsterdam/Harwich på sommar och på vintern gjorde hon kryssningar från England till Kanarieöarna. Från 1970 inledde Fred Olsen sammarbete med Det Bergenske Dampskipsselskab och fartyget gick då under vissa tider mellan Bergen-Stavanger-Newcastle med namnet Venus. 1986 byggdes hon om till kryssningsfartyg och sattes in i trafik för Fred Olsen Cruises. 2009 såldes hon till Ola Cruises Venezuela för inrikes kryssningstrafik till öarna utanför Venezuelas kust, med namnet Ola Esmeralda. Trafiken stötte på trubbel (med tillstånd m.m.) så kort efter lades trafiken ner. Sedan dess har hon tidvis varit utchartrad som hotellfartyg. Men för några dagar sedan så meddelades det att hon troligtvis ska säljas till upphuggning. Fartyget uppfyller inte SOLAS 2010 och får därmed inte gå i internationell kryssningstrafik. Så nästa stopp för fartyg blir tyvärr stranden….

Black Prince avgår Göteborg i juli 2009.

Trevlig helg!

/Kim Viktor


4 svar till “Veckans fartyg Black Prince”

 1. Ny vecka och nytt fartyg! 😉

  Får man komma med önskemål? Ser gärna en gammal
  klassisk skärgårdsbåt som veckans fartyg denna vecka.
  M/S Waxholm III kanske?

  Gilla

  • Hej Johan!
   Ja det är Jespers vecka denna vecka. Men jag kan lova att jag kör en gammal klassisk skärgårdsbåt nästa vecka! Kom gärna med fler önskemål!

   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: