Veckans Fartyg, Storskär.


Hej!

Nu är det dags för veckans fartyg igen. Johan önskade en gammal skärgårdsbåt. Så jag valde Storskär då jag och Kim var ute på en liten skärgårdstur med henne 2011.

Jag orkar inte skriva varje händelse nu eftersom detta är en rätt så gammal dam (104 år).

Storskär levererades 1908 av Lindholmens varv som Strängnäs Express till Strängnäs Nya Rederi AB. 1918 såldes hon till Ångfartygs AB Drottningholm. 1934 såldes hon till Rederi AB Mälartrafik, Stockholm. 1939 lades hon upp i Sthlm, men köptes senare av Waxholms Nya Ångfartygs AB. 1940 döptes hon om till sitt nuvarande namn Storskär. 1977 fick hon en ny Ångpanna. Men 1999 byts den igen efter några haverier. 2004 byggs styrhytten om. 2007 övergår drift till Blidösundsbolaget AB.

Här kommer lite fakta.

Längd: 37m                                                                                                                   Bredd: 7m                                                                                                                           Djupg: 3m                                                                                                                Maskin: 1 x Lindholmen ångmaskin                                                                                Knop: 13                                                                                                                   Passagerare: 320.

Mvh Jesper.


Ett svar till “Veckans Fartyg, Storskär.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: