Blockhusudden


Hej!

Idag nr jag ändå var på ärenden i stan, så passade jag på att ta en liten fototur till Blockhusudden för att fota en del skärgårdsbåtar. Bl.a. fick jag med några av Strömmas julbordsbåtar, Sjövägens Ballerina, Vindhem och Värmdö. Detta är sista helgen i Waxholmsbolagets hösttidtabell, på måndag börjar vintertidtabellen och då får även Waxholmsbolagets vinterbåtar komma ut och röra på sig.  Med tanke på Sjövägen, så får inom några dagar reda på vilka som har vunnit upphandlingenför sträckan fr.o.m. 1 april 2013. Fram till dess kommer projekt Sjövägen trafikera rutten med Gurli och Kanholmen (fr.o.m. 1 januari- 31 mars).

Trevlig kväll!

/Kim Viktor


3 svar till “Blockhusudden”

 1. trevligt. 🙂

  Om du skulle våga på dig en gissning?
  Vilka tror du det är som har vunnit upphandlingen?

  Förresten angående Waxholmsbolaget, en del av deras isgående fartyg
  börjar ju bli lite till åren. Tror du att de kommer gå kvar i trafik många år till
  eller har man börjat att fundera på att ersätta dem?

  Gilla

  • Hej!
   Jag har faktiskt ingen aning, men det kan nog bli så att Sjövägen får fortsätta att driva rutten, kanske rederi Ressel kan vara aktuell också.

   Det har varit uppe på förhandlingsbordet i landstinget att Waxholmsbolaget skulle få en ny vinterbåt som skulle gå i norra skärgården istället för gamla Kung Ring. Men de beslutade att inte satsa på det och nu ligger visst istället Roslagen/Skärgården som nästa fartyg som ska byggas om/ ersättas. Så Waxholmsbolagets vinterbåtar kommer nog få vara kvar ett tag, de sista båtarna har ju kostat rätt så mycket och kapactiten räcker gott och väl som den är nu.

   M.v.h.
   /Kim Viktor

   Gilla

  • Hej Johan!
   Då har jag fått reda på att Rederi Ballerina har vunnit upphandlingen. Rederiet ägs av Gustaf Myrsten, som även äger en del av Utö rederi. Därför blir troligen både Mysing och Ballerina kvar i trafiken. Deras bud låg på 19,8 MKR. Övriga anbudsgivare var Ressel Rederi AB med jämförande anbudspris 20,8 MKR samt Strömma Tursim och Sjöfart AB med jämförande anbudspris på 22,2 MKR.

   M.v.h.
   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: