Viking Grace första anlöp i Stockholm!


Idag var det en speciell dag i Stockholm. Vi fick nämligen hit vår nya finlandsfärja Viking Grace.

Det var tänkt att jag skulle fota hennes ankomst klockan 09.00. Men hon kom redan in klockan 05.30 på sin jungfrukryssning från Åbo. Så jag tog istället en sväng med Kanholmen och fick hyfsade bilder. Dock kunde jag inte slita mig ifrån att fota avgången också. Klockan 15.30 avgick hon tillbaks till Åbo, samtidigt mötte hon Viking Cinderella.
Vädret var underbart med en spegelblank sjö på kvällen…..

Viking Grace är hela 218 meter lång och därmed den längsta färjan som någonsin har gått till Stockholm. Som ni säkert vet så körs färjan på LNG (naturgas). Spännande utveckling med nya bränslen.

Nu ska jag inte säga så mycket mer än njut av bilderna!

Ha det bra!
/Kim Viktor

, ,

13 svar till “Viking Grace första anlöp i Stockholm!”

 1. Väldigt fina bilder Kim – jag är helt off med mitt fotande, bor inte kvar i Nacka heller längre så jag åker inte Sjövägen…
  Har dock kommit in på Digital bildbehandling i Jönköping så jag bör väl plocka fram kameran och fota så jag har bilder att jobba med. Blir det någon årskrönika som det blivit de andra åren i så fall kan du väl skriva till mig antingen på FB eller mejla – jag är inte så aktiv att kolla bloggar längre men blev nyfiken att titta på nya Grace.
  Ha en toppenvecka!

  Gilla

  • Tack Anette! Kul att höra av dig. Men tråkigt att höra att du har lagt av med fotandet. och trist att Sjövägen har förlorat en trogen kund. Däremot låter den där utbildningen riktigt rolig, så lycka till med den. 🙂
   Om du menar skriften om Kryssningsfartyg i Stockholm 2012? Så har jag självklart gjort en sån i år också! 🙂 Jag kontaktar dig…

   M.v.h.
   /Kim Viktor

   Gilla

 2. Riktigt fina bilder Kim! Bra jobbat! 🙂 Hon ser fin ut, den lär man nog ta sig en tur med i sommar 😀

  Mvh/ Richard

  Gilla

  • Detta måste vara någon annan Kim Viktor, finns ju så många i Sverige. 😉 Nej men jag vann SHs julkalender och julrim. Så det blir alltså en till resa till Helsingfors snart. 🙂 jag tror att det blir Gabriella, men jag är lite nyfiken på Mariellas ombyggnad.
   M.v.h. Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: