En sagolik kryssning till Tallinn del 3


Sista delen!

Tallinn 672 - Kopia
Eckerö Lines lastfärja Nordlandia på ingående till Tallinn.

Tallinn 684 - Kopia
Sedan Translandia har sålts så har Nordlandia trafikerat Tallinn-Helsingfors (Nordsjöhamnen) med endast frakt.

Tallinn 701 - Kopia
Hon backade in vid kajen bakom oss. De kan nog ta ner Superfasts ramp (som de aldrig har använt i Tallinn) och skylten ”Welcome on Superfast”, för jag tror inte att någon av systrarna kommer tillbaka till Östersjön.

Tallinn 704 - Kopia
Klassisk skorstensdesign.

Tallinn 712 - Kopia
Jaha här tog det stopp.

Tallinn 713 - Kopia
Galaxy ska visst få samma skorstens märke som Victoria I, om man tror på Tallink siljas nya reklam. 😉

Tallinn 744 - Kopia
Star lämnade Tallinn i fint kvällsljus.

Tallinn 746 - Kopia

Tallinn 753 - Kopia

Tallinn 768 - Kopia
Sagolikt vacker solnedgång över Gamla stan.

Tallinn 781 - Kopia
Viking XPRS la ut samtidigt som oss.

Tallinn 798 - Kopia
Jag har hört mycket negativt om Viking XPRS, men det är ändå den färja jag helst skulle vilja testa mellan Helsingfors och Tallinn.

Tallinn 815 - Kopia
Hej då Nordlandia, hoppas att du går kvar på Finska viken ett tag till!

Tallinn 824 - Kopia
En dålig bild, jag vet. Men jag är bara tvungen att visa hur röd himlen var.

Tallinn 838 - Kopia
Middagen åt vi även denna kväll i Piazza á la carte. Till förrätt blev det en sikcarpaccio med sikrom och sjögräs. Mums, den var fantastisk, högsta betyg.

Tallinn 839 - Kopia
Huvudrätt: Oxfilé med en svamp- och potatisbakelse. Även den smakade väldigt bra.

Tallinn 843 - Kopia
Bandet som spelade under vår resa var The News. Rätt så bra drag hade de.

Tallinn 850 - Kopia
Under kvällen var det en Beatles-show och en ljusshow med laserpekare. Den första var rolig att titta på, men den andra var bara jobbig.

Tallinn 851 - Kopia
Medans månen lyste så fortsatte festandet. Men jag kom till sängs vid 02 estnisk tid.

Tallinn 878 - Kopia
Nästa morgon vaknade jag pigg som en lärka. Jag gick ut på livbåtsdäcket i höjd med Oxdjupet. Två ryssar kom fram till mig och frågade på knakig engelska om jag kunde fotografera. Snäll som jag är så gjorde jag det och skickade senare bilderna till dem via e-mail. Det börjar nästan bli en vana för mig när jag åker på kryssning.

Tallinn 886 - Kopia
Fragancia

Tallinn 888 - Kopia
Skönt att dessa slapp användas på denna resa.

Tallinn 894 - Kopia
Mariella jagade oss genom skärgården.

Tallinn 899 - Kopia
Den senaste nykomlingen till Stockholm.

Tallinn 909 - Kopia
Klart att jag ska testa även Baltic Princess i år. Men jag har inga höga förväntningar om henne.

Tallinn 914 - Kopia

Tallinn 915 - Kopia
Halvsystrar. Viking Grace var tyvärr försenade, så jag missade henne. Men det kommer nog fler chanser att ta kort på den skorven.

Tallinn 922 - Kopia
Frukost i buffén ingen bacon, men annars helt okej utbud.

Tallinn 927 - Kopia
Tyvärr är sillarna på Baltikumfärjorna alldeles för salta för mig, inte gott.

Tallinn 930 - Kopia
Fin utsikt från buffén. Vi fick ett fönsterbord, det var ingen direkt trängsel i restaurangen. Förresten var det ingen trängsel ombord alls, en del estniska och ryska ungdomar samt några barnfamiljer, men inte många alls. En lugn och skön resa var det.

Tallinn 935 - Kopia
Inredningen i buffén är ju lite speciell, men jag uppskattar faktiskt alla dessa färger.

Tallinn 942 - Kopia

Tallinn 948 - Kopia

Tallinn 957 - Kopia

Tallinn 972 - Kopia
Den estniska flaggan vajade stolt i aktern.

Tallinn 974 - Kopia
Ternvik vid Loudden.

Tallinn 987 - Kopia
Freya vid containerterminalen i Frihamnen.

Tallinn 990 - Kopia

Tallinn 1002 - Kopia
Inte många år kvar tills det finns en helt ny pir här med.

Tallinn 1010 - Kopia
Så återstod det bara några minuter på resan och vi gick ner till hytten.

Tallinn 1011 - Kopia
Dags att ta farväl av Victoria I. Ett mysigt och fräscht fartyg med en vänlig besättning. Till alla er som inte har testat henne, är det hög tid att göra det nu!

Tallinn 1013 - Kopia

Tack för att ni har orkat följa reportaget och hoppas att ni har uppskattat det.

Ha det bra!
/Kim Viktor

, ,

24 svar till “En sagolik kryssning till Tallinn del 3”

 1. Victoria är nog ett av mina favoritfartyg, speciellt då hon har lite av den gamla charmen kvar i sin inredning, lite som en 80-talare tack vare det ganska pråliga trappuppgångarna och eftertänkta detaljerna, sällan man ser sådant numer. Tänker i första hand på efterkommande åker-serie där det känns som man byggd fartygen endast för att vara slit-tåliga. Victoria har charm och elegans samtidigt som hon har ett bra utbud ombord och funkr riktigt bra på tallinn linjen, gillar även discot starkt. Skönt med en så ny och fin färja på tallinn rutten men endå lite kvar av känslorna från en snart förlorad era. Jättefina bilder och serdär ja, Mariella hon jagar på som alltid trotts sina år på nacken håller hon stilen 😀

  Gilla

   • Jag älskar ju alla dina bilder och jag gillar alla dina bilder så mycket så jag har typ alla på min dator och jag hoppas du vet ätt princess anistia hette m/s Olympia och mariella är ganska gammal Med vänlig hälsning, Kevin p

    Gilla

   • Om du undrar hur jag hittar allt så är det för dem båtarna du skriver om har du ett kort på (dem flesta iallafall) P.s kan du ta en bild på dig själv så vi ser hur du ser ut Med vänlig hälsning, Kevin p

    Gilla

 2. Kim och alla andra jag byter namn till tottap för det är det jag heter på spel hoppas ni gillar det namnet Med vänlig hälsning, Kevin P/tottap

  Gilla

  • Jag förstår inte vad du menar, men du får heta precis vad du vill. 😉 Jag la in några nya bilder på mig, som du hittar under ”om oss”.

   Ha det bra!
   /Kim Viktor

   Gilla

 3. Så Kim när ska du åka till Helsingfors då? Du hade väl presentkort på en kryssning dit?
  Sedan så får du allt ta och testa Stenabåtarna nån gång också, så att vi
  för höra om de är något att ha. 😉

  Gilla

  • Helsingfors blir det troligtvis i maj eller juni. Stena ska jag absolut testa, står högst upp på min önskelista. Blir spännande att få se om de hör hemma på stenåldern eller inte. 😉

   M.v.h.
   Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: