5 månader försent…..


Det var i september som elbåten Sjövägen gjorde sin första tur på traden Nybroplan-Saltsjöqvarn. Så här 5 månader senare gjorde jag äntligen min premiärresa med fartyget. Hon kanske inte går på den mest spännande rutten, men annars är hon ett härligt fartyg, bekväm och tyst. Tyvärr var inte det övre soldäcket öppet, men man får stå både på fördäck och akterdäck. Man får väl kalla henne för en riktig pendelbåt som är utformad för just denna trafik.

Som ni ser på bilderna har vi just nu två militärfartyg vid Beckholmen, det ena är HMS Belos och den andra HMS Trossö. Den sistnämnda byggdes som ett estniskt forskningsfartyg (Arnhold Veimer), senare gjorde hon kryssningar som expeditionsfartyg i polartrakterna. Sedan 1996 har hon tillhört den svenska marinen.

Ha det bra!
/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: