Huvudskär


I början av augusti testade jag Waxholmsbolagets nya linje från Dalarö till Huvudskär, som trafikeras i huvudsak av Öfararen. Linjen har denna säsong kört en testperiod (tidigare år hade privataktörer kört mellan Dalarö och Huvudskär) och passagerarmängden har visst varit över alla förväntan, då Waxholmsbolaget har bestämt sig för att fortsätta trafiken en bit in september. Så om ni inte har varit här ute, så tycker jag verkligen att ni ska ta er ut. Under sommaren har båten gått från Dalarö på tisdagar, fredagar och söndagar, man har även kunnat kliva på vid Fjärdlång, där det har varit anslutning till och från Stockholmsbåten. Den dagen vi åkte var vi redan över 50 passagerare vid Dalarö, båten var därmed nästan full och vi fick gå direkt till Huvudskär. Öfararen vände sedan och hämtade nästan lika många till från Fjärdlång.

Huvudskär är naturreservat och ägs av skärgårdsstiftelsen. Själva huvudön är inte enorm, men totalt ingår över 150 öar och kobbar i naturreservatet. Fyren som idag finns på ön har stått där sedan 30-talet och blev på 90-talet solcellsdriven.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: