Mariefred, med M/S Havsörnen och S/S Mariefred


Den 12 augusti gjorde M/S Havsörnen sin sista tur från Västerås till Mariefred för säsongen. Fartyget fyller i år 50 år och de var jag såklart tvungen att fira med en tur från Strängnäs till Mariefred. Efter lite strul med tåget kom jag fram till Strängnäs i god tid innan fartygets avgång. Turen gick förbi Mälsåkers slott innan vi kom fram till Mariefred drygt 2 timmar efter avgång från Strängnäs.

Havsörnen byggdes på dagen Boghammar marin på Lidingö. Hon ägdes av Waxholmsbolaget fram till 2000, då hon köptes av Utö rederi. Efter 8 år i Stockholm södra skärgård såldes hon vidare till Västerås, där hon går än idag.

Från Mariefred tog jag ångbåten Mariefred hem till Stockholm. Båten var som alltid väldigt trevlig att åka med, men även jag som shipspotter tycker att en 3,5 timmars enkelresa är lite väl långt. Dock måste man ju stötta stiftelsen skärgårdsbåten som gör ett fantastiskt jobb att driva denna linje, dessutom inte till Strömmapriser.

Ha det gött!
/Kim Viktor


4 svar till “Mariefred, med M/S Havsörnen och S/S Mariefred”

 1. Jag har faktiskt aldrig åkt med Havsörnen. I flera år tänkt åka med deras tur till Ridön där det ingår guidning
  i form av en rundtur med häst och vagn. Jag har dock inte kommit till skott riktigt. Vi får se nästa sommar.
  Kanske kan jag lura med någon inte ont anande Stockholmsbaserad shipshotter. 😉

  Gilla

 2. vilka härliga bilder …. tror nästa sommar ska jag fråga min dotter om vi inte ska ta en tur med båten från Mariefred till Strängsnäs
  min dotter bor i Nykvarn så första biten blir inte så långt att åka 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: