Premiäranlöp för Viking Sea


Idag gjorde Viking Sea sitt premiäranlöp i Stockholm. Hon är splitterny och döptes så sent som den femte maj i London. Viking Sea är Viking Ocean Cruises andra fartyg (tillsammans med Viking Star som levererades förra året). Fyra systrar till är planerade att levereras de närmsta åren. Fartyget betraktas som litet kryssningsfartyg, ändå är hon längre än den längsta finlandsfärjan Viking Grace (dock bara några meter). Viking Sea och Viking Star gör så kallade tunraround i Stockholm i sommar (alltså påbörjar/avslutar kryssningen i Stockholm). På måndag lägger hon ut från Stadsgården på 15 dagarskryssning med slutmål i Bergen (som även är hennes hemmahamn). Inte varje dag man ser ett norskflaggat kryssningsfartyg.

/Kim Viktor som ligger efter med flera reportage just nu….


2 svar till “Premiäranlöp för Viking Sea”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: