En ny och fräsch Stella Marina


Hej!

Som ni märkt så har jag inte varit särskilt aktiv på bloggen på ett bra tag. Det betyder inte att mitt intresse för fartyg och sjöfart svalnat, utan kanske mest beror på att jag helt enkelt har varit lat med att fota och posta inlägg… Sedan har intresset även gått mer åt fritidsbåtshållet.

Men nu tänkte jag iallafall visa er lite bilder på en ny och fräsch Stella Marina som varit på varv under vintern för en total makeover. Mycket är det som gjorts och orkar inte nämna allt.  Men de största förändringarna är bland annat att öppna upp fördäcket och göra en ramp för handikappanpassning och bättre passagerarflöde. Tidigare var det en dörr på babordssidan med en brant smal trapp som alla passagerare skulle ta sig upp och ned från. Hyttöverbyggnaden har blivit förlängd bakåt. Sedan så har hon som ni ser fått en helt ny färgsättning, det marinblå skrovet har blivit vitt och detaljerna är röda, som tydligen också ska vara hur hon målades som original. Interiören har också fått sig en rejäl uppfräschning. Alla trädetaljer är bytta, bänkarna har fått nya röda bekväma dynor, det gamla mahognygolvet har tagits fram och lite annat.

Kanske inte har berättat att jag jobbade som däcksman på henne hela förra sommaren. Ett mycket trevligt sommarjobb må jag säga. Blir eventuellt att jobba någon helg i sommar också om behovet finns. Min plan var att jobba hela säsongen igen, men eftersom det är ett familjeföretag så blev det tyvärr så att det anställde någon av sina barn istället.

Väldigt fin har hon iallafall blivit 😀 . Lägger in en före och efter bild så ni får se själva, dock glömde jag fota bilder på den nya interiören. 😉

DSC_0016

DSC_0018
Gamla interiören

DSC_0003DSC_0006DSC_0011DSC_0015DSC_0017

Vi får se om det kommer något mer inlägg från mig i sommar, kan inte garantera något. Men kommer nog iallafall försöka fota Birka Stockholm när hon besöker och kanske något mer kryssningsfartyg 😉

Kan även berätta att jag förmodligen flyttar till Göteborg till hösten för att studera civilingenjör. Så kanske kommer ni höra mer från mig när jag flyttar dit, är ju som sagt ganska så mycket mer fartygsaktivitet i den trakten 😉

Mvh Jesper

,

Ett svar till “En ny och fräsch Stella Marina”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: