Midsommar på Vindö med kryssnings- och örlogsfartyg


Hoppas ni alla har haft en skön midsommar!
För min del tillbringades midsommar ute på Vindö (i Stockholms skärgård). Med sitt läge precis vid Sandhamnsleden är det perfekt för shipspotting. Vädret var lite si och så, framför allt under eftermiddagen när Azmara Quest kom förbi. Till kvällen hade regnet dragit förbi och lugnet infunnit sig, då kom vackra Astoria (ex. Stockholm 1948). I är går Astoria för den franska marknaden (därav namnbytet från Azores).

I morse kom örlogsfartyget USS Mount Whitney förbi på väg in mot Stockholm. Hon har under de senaste dagarna deltagit i den stora Natoövningen Baltops som har genomförts i Östersjön och till viss del även i Stockholms skärgård. I Stockholm ska besättningen få några dagar semester, innan det är dags för nästa uppdrag.

M.v.h.
/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: