Välkommen Koningsdam


I tisdags kom Holland Americas nya Koningsdam till Stockholm för första gången. Hon levererades från Fincantieri i våras och utgick på sin jungfruresa från Civitavecchia (Rom) innan hon döptes i Rotterdam. Koningsdam är det första fartyget i Pinnacle Class (utveckling av Vista och Signature class). Holland America Line har ett systerfartyg på beställning som ska levereras 2018. Under sin första säsong gör Koningsdam kryssningar i norra Europa med utgångshamn i Amsterdam. Fartyget är precis under 100 000 GT stort och räknas därmed som ett medelstort fartyg. Hon har en kapacitet på 2650 passagerare, inte så mycket mer än de befintliga fartygen i flottan. Förra året sålde Holland America Ryndam och Statendam till P&O Australia. Inte en alltför vild gissning tyder på att fler av de äldre fartygen kan tänkas komma lämna flottan när systerfartyget kommer.

M.v.h.
/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: