Världens snabbaste elfärja


Idag var jag ute och kikade på Green City Ferries nya elfärja BB Green (Boats, providing Greening, Resistance reduction, Electric, Efficiency and Novelty) i Skurusundet, Nacka. Det är världens snabbaste elfärja, som har en maxfart på 30 knop och kan vid den farten köra i 30 minuter innan nästa laddning. Laddningstiden ligger på korta 15-20 minuter. Båten ska gå på provturer i både Saltsjön och Mälaren för att testa hur den påverkar miljon med svall m.m. Man har fått dispens av Länsstyrelsen att köra i upp till 30 knop på vissa sträckor. Färjan ska även visas upp i andra länder som Norge och Holland.

Fakta
Byggd: 2016 Latitude Yachts, Riga
Maxfart: 30 knop
Maskineri: 2 X 280 kW elektriska motorer
Antal passagerare: 70

Detta bildspel kräver JavaScript.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: