Lucka 4


Idag är det dags för en riktig klassiker. Hon byggdes som Port Melbourne 1955 och sattes in som ett lastfartyg mellan England och Australien. På 70-talet byggdes hon om till ett kryssningsfartyg. Hon har även gått för Costa under namnet Danae. I december 1991 utbröt en allvarlig brand ombord medan hon reparerades, först såldes hon till upphuggning men blev sedan reparerad. På 90-talet köptes hon av Baltic Line och gick på kryssningstrafik i Östersjön och Norge. De senaste åren har hon gått i Europa för Classic International Cruises och Portuscale Cruises. Innan hon förra året hamnade på stranden i Turkiet för att huggas upp.

121
Princess Danae i Oxdjupet 29 juni 2010.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: