Lucka 6


Idag har vi en färja som väldigt nyligen lämnade Östersjön, nämligen Princess Maria. Fartyget är starkt knutet till Östersjön eftersom hon började sin karriär för Silja Line i början på 80-talet som Finlandia. I nästan 10 år gick hon på Stockholm-Helsingfors innan hon köptes av DFDS. I DFDS regi har hon trafikerat Köpenhamn-Oslo, Ijmuiden-Newcastle och en kort tid på Newcastle-Stavanger-Haugesund-Bergen. Under 2010 chartrades hon ut till St. Peter Line och har främst gått mellan Helsingfors-St. Petersburg fram till denna höst. För i höstas startade St. Peter Line och Moby ett samarbete. Moby tog över fartyg och döpte om henne till Moby Dada i november. Därefter började hon sin långa resa till Italien. Nu ska hon renoveras innan hon sätts in på linjen Nice-Bastia.

366-kopia
Princess Maria i Helsingfors 2010.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: