Lucka 8


Nu har vi kommit en tredjedel närmare julafton. Lilla Aquaris byggdes för en grekisk redare (Hellenic Mediterranean Lines)på 70-talet. På slutet av 80-talet såldes hon till Jugoslavien och gick då för bl.a. Jadrolinija. Under 90 och 00-talet gick hon på kryssningar över hela Europa. För ett par år sedan köptes hon upp av ett ryskt rederi som var bland de första att prova på kryssningar runt Kuba, främst för ryssar. Satsningen gick inte så bra och trafiken fick läggas ner efter två säsonger. Idag ser marknaden helt annorlunda ut för Kuba, både MSC och Celestyal cruises utgår från Havanna året runt och nästa vår börjar de stora amerikanska rederierna Royal Caribbean och Norwegian Cruise Line att kryssa från Miami till främst Havanna. Idag går Adriana (som fartyget heter idag) på kryssningar från Trinidad Tobago till närliggande karibiska öar.

stadsgarden-frihamnen-2009-06-07-130
Adriana III ankommer Frihamnen i Stockholm 2009.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: