Lucka 9


Eckerös Translandia var på besök i Stockholm 2010 för ett varvsbesök på Beckholmen. Fartyget byggdes 1976 och gick i början mellan Finland och Tyskland. Hon har varit utchartrad till bl.a. SeaWind Line och Stena Line. För den svenska publiken är hon nog mest känd som Transparaden när hon gick ett år mellan Härnösand-Vasa-Umeå för Botnia Link. 2004 köpte Eckerö färjan och satte in henne mellan Helsingfors-Tallinn. När Eckerö köpte Finlandia 2013 såldes hon vidare och 2014 kördes hon upp på stranden i Alang.

011

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: