Lucka 11


1981 levererades Olau Hollandia till Olau Line för trafik mellan Storbritannien och Nederländerna. 1990 fick hon namnet Nord Gotlandia och sattes in på Gotlandslinjens linjer från Visby till Nynäshamn och Oskarshamn. Efter att rederi Gotland åter tog över trafiken till Gotland, så såldes fartyget till Eckerö Linjen. I 15 år gick hon mellan Helsingfors och Tallinn. Hon var den sista 80-talsfärjan mellan Helsingfors-Tallinn (om man ej räknar med Mariella), innan hon ersattes av nya Finlandia. Idag går hon mellan Spanien och Marocko.

tallinn-676
Nordlandia i Tallinn i februari 2013.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: