Lucka 12


Ett speciellt fartyg var Axel Johnson som byggdes för rederi Nordstjernan 1969, som ett containerfartyg. 17 år sedan såldes hon för att byggas om till kryssningsfartyg, men ägarna fick ekonomiska problem. Det var först när Costa Crociere köpte fartyget som det kunde byggas om. Ombyggnaden tog nästan två år. I 21 år gick hon på kryssningar för Costa i alla världsdelar. 2012 såldes hon till Sydkorea, men hennes karriär där blev kort och ett par år sedan kördes hon upp på stranden i Alang.

fafangan-2009-05-27-047
Costa Marina vid Stadsgården i maj 2009.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: