Lucka 13


Idag är det lucia och då ska det självklart vara ett vackert fartyg bakom dagens lucka, därför blir det Regina Baltica. 😉 1980 tog Rederi Sally leverans av Viking Saga och satte in henne i Viking Lines trafik mellan Stockholm-Helsingfors. På denna tid bytte Viking Line ut fartygen kontinuerligt och redan 1985 såldes hon vidare till Fred Olsen. Med namnet Braemar gick hon på linjer mellan Norge, Danmark och Storbritannien. 1991 chartrades hon till Baltic Line och sattes in mellan St. Petersburg-Nynäshamn-Kiel under namnet Anna Karenina. 1996 tog Estline över fartyget och döpte om henne till Regina Baltica. Fram till 2006 gick hon huvudsakligen mellan Stockholm och Tallinn. När hon ersattes av Romantika 2006 och flyttades då till Stockholm-Riga, där hon ersatte Fantaasia. 2009 blev hon åter ersatt av Romantika, men denna gång på Riga-linjen. Därefter chartrade Tallink ut henne på kortare uppdrag. Sedan 2013 är hon hotellfartyg för Sweoffshore, som idag också äger fartyget.

frihamnen-2009-05-07-068
Regina Baltica lämnar Stockholm för sista gången, 7:de maj 2009.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: