Lucka 15


Byggd 1978 började European Clearway sin karriär mellan Dover-Zeebrügge. Under P&Os flagg gick hon mellan åren 1987 och 2002 på olika linjer i Engelska kanalen samt Irländska sjön. År 2002 såldes hon vidare till Trans Europe Ferries och sattes in mellan Oostende-Ramsgate under namnet Begonia. 2005 köpte Baltic Scandinavia Line upp fartyget och hon började trafikera Kapellskär-Paldiski som Via Mare. 2011 köptes hon av ett turkiskt rederi och har sedan dess gått mellan Turkiet och Cypern. Hon är den sista systern kvar av fyra sedan att ex. Gardenia nyligen kom till stranden.

112
Via Mare i Kapellskär 2010.

/Kim Viktor


2 svar till “Lucka 15”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: