Lucka 16


Funchal (1961) började sin karriär på ett rätt så ovanligt sätt, nämligen som en yacht för den portugisiska presidenten. Funchal var det första fartyget för Classic International Cruises, som ägde henne i nästan 30 år. Hon var mest till för den Engelska marknaden, men gjorde även andra kryssningar i Europa. För svenskar är hon nog mest känd för att ha kryssat från Göteborg i flera decennier. Hon anpassades till de nya säkerhetsreglerna SOLAS2010 och spåddes ha en lång framtid framför sig. Men Classic International Cruises gick i konkurs 2012 och fartyget övertogs av Portuscale Cruises. Tyvärr blev det bara två säsonger, med bl.a. kryssningar från Göteborg. Därefter har hon legat upplagd i Lissabon i väntan på en ny ägare. Det ser väl tyvärr allt annat än ljust ut för detta fartyg.

en kväll vid Klippudden 132 kopiera.jpg

Funchal passerar Klippudden 2009.

Jag har fått höra av en bloggläsare att det har varit problem med att posta kommentarer under inläggen. Är det någon mer som har haft detta problem? Kontakta mig då på viktorkim@ymail.com Tack!

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: