Lucka 22


Byggd 1974 började Dana Regina sin karriär för DFDS på linjen mellan Esbjerg-Harwich och senare Köpenhamn-Oslo. 1990 såldes hon till Estline (Nordström & Thulin). Under tre år gick hon mellan Stockholm-Tallinn med namnet Nord Estonia. Larvik Line chartrade fartyget 1993 för trafik mellan Norge-Danmark. Tallink köpte fartyget 1994, döpte om henne till Vana Tallinn och satte in henne mellan Helsingfors-Tallinn. För svenskar är hon mest känd för sin karriär på linjerna Kapellskär-Paldiski (2002-2007) och Stockholm-Riga (2007-2008). Allferries köpte färjan 2011 och med namnet Adriatica Queen sattes hon in mellan Albanien och Italien. 2014 gjorde hon sin sista resa till Aliga, Turkiet.

3
Vana Tallinn i Kapellskär 2006.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: