Lucka 24


Dagen är kommen! God jul! Hur avslutar man en julkalender om inte med ett fartyg som har en stark historia till Sverige. Som Kungsholm var hon ett av Svenska Amerikalinjens sista fartyg. Hon gick sin jungfruresa mellan Göteborg och New York den 24:de april 1966, för att sedan gå i kryssningstrafik över i stort sett hela världen. År 1975 såldes hon till Flagship Cruises och den svenska flaggan blev utbytt mot Liberias. Engelska P&O köpte fartyget 1978 och tog bort den främre ”skorstenen”. Hon döptes om till Sea Princess och byggdes om med fler hytter. I slutet av hennes karriär hos P&O fick hon namnet Victoria. Fartyget såldes 2002 till den kända redaren Paris Katsoufis, som hyrde ut henne på till en tysk resebyrå. Spanska Pullmantur Cruises chartrade henne under ett år i slutet av 2000-talet. 2008 fick hon namnet Mona Lisa och började sin sista karriär som kryssningsfartyg. Under hennes sista år var hon hotellfartyg i Oman, men var inte lönsam och tvingades säljas till skrot 2015.

 

strommen-2009-07-21-056-kopia

 

Ha  nu en riktigt skön jul!

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: