Kung Ring den gångna veckan


Under den gångna veckan har den ordinariebåten på SLs pendellinje till Ekerö, Kanholmen, varit på varv och ersatts av Kung Ring. Hon går normalt på Sjövägen linjen 80 till Nacka och Lidingö. Kung Ring är en av de äldsta fartygen vi har kvar i reguljärtrafik runt Stockholm, byggd 1902. Efter att hon för något år sedan fick ett soldäck högst upp på taket till salongen, är hon också ett trevligt fartyg att åka med oavsett årstid. Jag åkte med henne på en resa från Ekerö in till stan, där passagerarna var en blandning av både turister, pendlare och nöjesåkare. I stort sett hela sträckan var islagd, även om den isen inte var speciellt tjock. De sista bilderna är tagna under andra dagar från Långholmen och Essingeleden. Den sistnämnda är ju ett trevligt fotoställe, synd bara att man blir döv efter att hört all trafik i ett par minuter. 😉

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: