Havsörnen tillbaka i Mälaren


Havsörnen är en veteran inom skärgårdstrafiken. Hon levererades till Waxholmsbolaget 1965. På den tiden hade hon en toppfart på 26 knop och på sin premiärtur klarade hon av resan Stockholm-Vaxholm på endast 23 minuter! År 2000 såldes hon till Utö rederi och gick i södra skärgården fram till 2008, då rederi Mälarstaden köpte henne. Än idag är hon rederiets flaggskepp och har sin hemmahamn i Västerås. Under vintern har hon blivit ombyggd på Öckerö (Västkusten) och har bl.a. fått en ny aktersalong. Kul att det satsas så mycket på den gamla damen och förhoppningsvis har hon en lång karriär kvar i Mälaren.

Detta bildspel kräver JavaScript.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: