Midsommar i skärgårdstrafiken


Midsommarhelgen är den mest hektiska inom skärgårdstrafiken. För en nörd som mig är det också en av de mest spännande helgerna, med många båtar på vift där de normalt inte går. Traditionen med att löva båtarna gör också båtarna roligare att fota. Dagen innan midsommarafton åkte jag med den gamla hederliga vindbåten Nordan, som kom tillbaka till Stockholm förra året efter drygt 30 år nere vid Visingsö. Riktigt kul att äntligen få åka henne, en ny favorit i skärgården. Hem från Möja blev det denna dag Askungen, också en ny båt för mig, men absolut ingen favorit. Hon kändes rätt så sunkig, skärpning Strömma.

Midsommarafton skulle jag fira ute på Vindö och vad passar bättre än att ta Norrskär ut till Sollenkroka, istället för att sitta i bilkö på Värmdövägen. Det var helt enkelt den perfekta starten på firandet.

På midsommardagen var jag åter ombord på Norrskär, men denna gång åkte jag och två vänner till slutdestinationen Sandhamn. Därifrån tog vi en av skärgårdens nyaste båtar, Octava, som i år går på den södra delen av Nordsyd-linjen (mellan Sandhamn och Nynäshamn). Octava är ett stort lyft från tidigare år med taxibåtar. Vi får hoppas att linjen blir permanent, passa på att åka nu under sista försöksåret (jag är uppe i två turer, men det lär bli fler). Octava åkte vi hela vägen ner till Nynäshamn, en resa på lite över fyra timmar. Jag vill passa på att ge ett stort plus till den trevliga besättningen.

/Kim Viktor
P.s. jag vet att midsommar inte var igår. 😉

,

4 svar till “Midsommar i skärgårdstrafiken”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: