Huvudskär


Sedan Huvudskär blev en av Waxholmsbolagets destination för tre år sedan, så har linjen snabbt blivit en av mina favoriter. En vindstilla dag med solsken gör Huvudskär oslagbart. Tyvärr har det varit ont om såna dagar denna sommar, men söndagen den 9 juli var det hyfsat väder. Då åkte jag och en vän till mig med Viberö från Strömkajen ner till Fjärdlång och bytte där till Öfararen för vidare transport mot Huvudskär. Väl där bestämde vi oss för att inte ta Stockholmsbåten tillbaka, då man bara har 1,5 timme iland. Istället var vi där en timme längre och tog Öfararen till Dalarö. Öfararen en mysig liten båt med kapacitet för 90 passagerare. Hennes systerfartyg Tuva ligger mig varmt om hjärtat, eftersom jag reste en del med henne när jag var liten och hon gick som vinterbåt till Landsort. Min far är ornitolog och var med och drev fågelstationen ute på Landsort för sådär 20 år sedan.

/Kim Viktor


3 svar till “Huvudskär”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: