Medlemsresa med Blidösund


Ytterligare ett reportage från S/S Blidösund. Nu börjar ni säkert undra om Blidösundsbolaget sponsrar denna blogg… men nej…. inte än. 😉 Att Blidösund förekommer så frekvent på bloggen kan ju också bero på att det är ett fantastiskt fartyg. Föreningen S/S Blidösund är et viktig byggsten till att ångbåten fortfarande är i trafik. Varje år i september bjuds vi medlemmar in till en kostnadsfri medlemsresa. Är ni inte medlemmar än, finns det ingen ursäkt. 😉 http://ss-blidosund.se/

Medlemsresan går varje år till en okänd destination (i vart fall för oss passagerare). Själv gissade jag på att vi skulle gå in i Mälaren, men upptäckte rätt så snart att jag hade alldeles fel. Istället gick vi ut i stora farleden, ut mot Tynningö och lade till vid Oskars Fredriksborg. Mitt kära Oxdjupet, här har jag tillbringat ett antal timmar för fotografering genom åren. Första gången jag åkte båt hit dock, kul med variation. Föreningen hade ordnat så vi fick besöka kraftstationen inne på Oskar Fredriksborg. Generatorerna användes för att alstra el till fästningen (i slutet av 1800-talet) innan elkraftnätet hade kommit ut till Rindö. Två generatorer på vardera 42 kW var kopplade till varje motor. De genererade en spänning på 110 V likström. Helt enkelt ett lärorikt besök, tack till föreningen för möjligheten.

/Kim Viktor

, ,

2 svar till “Medlemsresa med Blidösund”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: