Lucka 12 (2005)

I slutet av 2002 beställde landstinget tre stora fartyg till Waxholmsbolaget. De så kallade lotsbåtarna (syftat på namnen Söderarm, Sandhamn, Dalarö där det har legat/ligger lotsstationer). I februari 2005 var hon färdig för att påbörja sin resa från Norge till Stockholm. Dalarö med systrar är helt klart de största skärgårdsbåtarna med kapacitet för 500 passagerare (om en extra styrman finns ombord). Alla systrar har i huvudsak varit stationerade i den mellersta skärgården sedan leverans.

DSC_0617 - kopia

5 reaktioner på ”Lucka 12 (2005)

 1. Tack för fortsatt fina foton Kim! Samt även information som i alla fall jag inte alltid kände till.

  Nu är det inte lång väntan kvar på att SLs månadskort ska börja gälla även på Waxholmsbolagets båtar. Det ser jag verkligen fram emot 🙂 //Franz

  Gilla

   1. Jag hoppas bara jag kan slita mig från pendelbåtarna och alla jag lärt känna ombord 🙂 Jag får dela på mig på något vis! Det vore riktigt roligt att träffas igen Kim, denna gång kanske mer än en snabb passage på babords sida på en viss finlandsfärja 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s