Huvudskär


Efter att Waxholmsbolaget under ett par år har utfört försökstrafik till Huvudskär, har linjen nu blivit permanent. Mycket uppskattat av mig och många andra som vill ta sig ut i ytterskärgården till en billig peng. Ögruppen Huvudskär består av hela 200 öar, kobbar och skär. Här har det bott människor i minst 700 år, allt från fiskare till lotsar. Med skärgårdsbåten Öfararen kan man ta sig till Huvudskär tre dagar i veckan från antingen Dalarö eller Fjärdlång (byte för båt från Stockholm). Själv åkte jag och några polare med Vaxö från Boobrygga den 1 juli. Det friskade i ordentligt idag och vi bestämde oss för att 1,5 timme på Huvudskär fick räcka innan vi åkte till Fjärdlång för sol och bad. Från Fjärdlång blev det sedan en gammal favorit Mysing, som för några år sedan gick på Sjövägen inne i Stockholm. Idag används hon främst på sommaren för trafik från Dalarö. Färden från Fjärdlång tar 3 timmar och går bl.a. genom vackra Baggenstäket och Skurusundet.


Ett svar till “Huvudskär”

  1. Kul att se Öfararen utanför Stockholm city (där jag fotat henne) 🙂
    Tack för bilderna Kim! //Franz

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: