Julkalender lucka 1


Välkommen till årets julkalender!

I år tänker vi posta 24 olika nybyggen som är beställda och kommer att levereras under de närmaste åren.

I den första luckan har vi Irish Ferries nybygge Wb Yeats. Hon beställdes i maj 2016 från varvet i Flensburg för leverans juli 2018. Beställningens kostnad uppgår till 151 miljoner Euro. Nu ser det ut som att hon kommer att levereras under de kommande dagarna, förseningen beror dels på förseningar hos underleverantörerna. I slutet av oktober gjorde hon sina provturer och kommer inom kort att sättas in mellan Holyhead-Dublin och Dublin-Cherbourg. Fartyget är 195 meter långt, har 455 passagerarhytter, en passagerarkapacitet på 1800 och 2800 längdmeter. Irish Ferries har ännu inte publicerat tidtabellen för 2019, men troligen kommer hon tillsammans med Oscar Wilde (ex. Color Lines Kronprins Harald) att erbjuda dagliga avgångar mellan Irland och Frankrike. Men konkurrensen är hård och även Stena samt Britanny Ferries erbjuder liknande rutter. Linjerna till Frankrike tros däremot fås ett uppsving efter Brexit, då eventuellt mer gods kommer att ta vägen direkt mellan EU-länderna Irland och Frankrike.  


2 svar till “Julkalender lucka 1”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: