Lucka 2


Idag tittar vi närmare på Hurtigrutens nybygge Roald Amundsen. Fartyget blir den första hybriden i Hurtigrutens flotta, vilket gör att hon har möjlighet att under 30 minuter endast gå på batteridrift och kan därmed gå helt utsläppsfritt i känsliga områden i Arktis och Antarktis. Fartyget som byggs vid det norska varvet Kleven (som hade det svårt ekonomiskt och därför gick Hurtigruten in som ägare) skulle ha levererats i denna höst, men hon blir förenad och beräknas komma i trafik till våren 2019. Nästa sommar kommer hon göra kryssningar längs norska kusten (från Hamburg), Svalbard och slutar säsongen med en kryssning genom nordvästpassagen till Alaska. Därifrån går hon via Centralamerika till Sydamerika och Antarktis, där hon spenderar vintern, tillsammans med Fram och Midnatsol. Fartyget är något större än Hurtigrutens nuvarande fartyg, men är fortfarande bara 140 meter lång och tar endast 530 passagerare. Två systrar till är på gång med leverans 2020 respektive 2021. 

Copyright Hurtigruten. 

2 svar till “Lucka 2”

  1. Hej! alltid kul att läsa om nybyggen! Roligt med en båt kalender! (kollade på hurtiggruten om kryssningen till Alaska fel väg fr. 96 000sek)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: